La ciudad como espacio smart y de transformación colectiva

Gustavo Cuadrado

El espot  smart de los juegos mediterraneos 2018

Para empezar, pasado més de marzo, el responsable de los juegos mediterraneos, me encargó como Gerente de la fundación smart de Tarragona, un spot sobre los juegos mediterraneos.

Fueron horas de trabajo , breafing , el relato o storytelling y sobre todo el gran trabajo de los hermanos Rodriguez ( de inside consultores para plasmarlo en una realidad). Unos verdaderos Cracks.

Os dejo el resultado con algunas valoraciones sobre su simbolismo. agradecer a inside consultores el gran trabajo realizado con este spot y el tiempo invertido.

En catalán, que es como hicimos el briefing:

Si el history making history estava inspirat en el “I have a dream” de Martin lutter King. ( incertesa, nit , il.lussió) . Aquest està inspirat en la frase de Kennedy “ no preguntis que pot fer el teu país per tu, si no que pots fer tu pel teu país.

El brifing , basat en el valors del programa cultural , impliquem a la ciutadania a donar la cara per la nostra ciutat, per damunt d’interessos i posicionaments polítics,

La noia: representa a una jove Atenea, deessa de la sabiduría, que dona valor i gratitut als fruits de la mare terra, representats en la seva polis.

El nen: és un clam a la innocència i l’esperit emprenedor del esser humà des de la convivència amb la natura fins a la evolució tecnològica representada per l’avió.

La Polis: ( en aquest cas Tarragona, però pot ser qualsevol), és la forma que ha tingut sempre el ser humá per satisfer les seves necessitats, connectivitat , solidaritat, aliment, afirmació , seguretat, des de la col•lectivitat

Durant el video ,veiem com passem pels estadis de l’aigua ( natura), el foc (diables) la pedra , el metall (el balcó), la filosofia i l’art ( la bola), les creences i somnis col.lectius ( els núvols), fins a la metafísica ( el home que neda fins horitzó).

Tot dins la col•lectivitat , de pertinença la família, de la natura que en aporten les polís igual que les Smart cities. ( castells)

Seguidament , Atenea entra en una mena de AGOGE ( repte educativa i iniciàtic cap a la vida adulta), amb els valor de solidaritat i esforç que representa al tarragoní jove de avui en dia…. I es simbolitza amb l’esperit del passat que és el gladiador, que surt a lluitar pels deus, pel seu honor , pels seus avantpassats i per la seva llibertat . Donant el salt cap un estadi de èxtasi.

Atenea li diu a la seva ciutat (la seva polis) que ara li vol Agraïr lo rebut fins ara, donat aquest moment per ella, portant el seu nom, el seu petit gra de sorra, ens poden agradar més o menys els jocs… però ara la nostra ciutat ens necessita.

Superació, esforç, lluita, solidaritat, amb un mateix, dolor…. Tot per un be comú, amb joc net ( els esports)… promulgan una ékécheiria

Finalment el fum blanc, el que crida als esperits del passat, gladiadors, la gent de la guerra del francès, de la guerra civil, als nostres avis i avies.

Que com amb les pipes de la pau dels nadius indis o pels xamans  siguin atrets pel fum i vinguin amb nosaltres….. en agraïment pel llegat de Tarragona.

Ara nosaltres deixem el nostre llegat com a generació congelada en el temps.

Una ciutat més rica, social , intel•ligent i sostenible.

Ara ens toca treballar per Tarragona amb els jocs mediterranis.

Gustavo Cuadrado